fbpx
Terug naar event Inschrijven

2020 Slovenië - Robidisce - All Mountain

Bijna volledig rood omdat het een aardige dosis technische skills vereist om deze reis aan te vatten, maar de trails zijn allemaal berijdbaar.
Het zijn 5 fietsdagen en de tracks zijn volgens niveau progressief ingedeeld in de week. Dat heeft als effect dat je gedurende de trip evolueert in techniek en handigheid. De gids speelt in op de  groep en aan het einde van de week voelt het alsof je dit al jaren doet!

Zo ziet een gemiddelde fietsdag eruit in Robidisce – Slovenië

Mont Matajur

De dag start met een rit van 40 minuutjes met de navette. We worden halfweg op de helling van Mount Matajur afgezet in het dorpje Avsa. Hier stappen we op de fiets en klimmen verder tot op de top op 1,545m.

Matajur ligt pal op de grens met Italië en we duiken dan ook meteen naar beneden langs de Italiaanse kant naar San Pietro al Natisone. De afdaling telt 1400 meters en is 12 kilometer lang. Aan het einde van de trail doen we ons te goed aan de home made ice-cream en een latte macchiato in de lokale gelateria. Een duik in het kristalheldere water van de rivier Nadiža kan ook niet ontbreken. We maken de dag rond met enkele runs op de trials rond de thuisbasis. 

Duur: 4-8 uur op de fiets
Klimmen: 900 positieve hoogtemeters
Dalen: 2500 negatieve hoogtemeters

Of zo …

Mount Stol

Waanzinnige vergezichten en heerlijke singel tracks

Met het shuttlebusje overbruggen we de saaie asfaltklim. Daarna mogen we verder op eigen kracht voor een klim van 1.5uur op een goed berijdbare bosweg. Als beloning worden we getrakteerd op een prachtig vergezicht dat het harde werk de moeite waard maakt. De afdaling is nog een grotere beloning. We eindigen het eerste deel van de dag in Podbela. Hier stoppen we voor een bevoorrading en wie weet nog een duik in de Nadiža.

In de namiddag volgen enkele adembenemende trails in het Robidisce trail center.

Duur: 6-8 uur op de fiets
Klimmen: 800 positieve hoogtemeters
Dalen: 2500 negatieve hoogtemeters

Verblijf Robidisce – Slovenië

We verblijven in het kleinste dorpje van Slovenië pal op de grens met Italië.
De authetientieke Eco guesthouse is onze uitvalsbasis.

 

Vervoer Robidisce – Slovenië

Naar deze reis kom je of met de wagen of met het vliegtuig.

Als je vliegt dan land je best op Ljubljana.
Met de wagen is het 1200 km vanuit Brussel

Wij boeken graag de vlucht voor jou en brengen deelnemers met elkaar in contact om te carpoolen. Als je vliegt zorgen we ook voor een transfer naar het hotel.
Contacteer ons hiervoor: info@transactief.be of 0487 63 99 07

NULL
WhatsApp Whatsapp ons