Heen Datum: 11/09/2018
Terug Datum: 21/09/2018
Aantal dagen: 11
Aantal nachten: 10
Afstand: 699
Hoogte meters: 6000
Aantal Plaatsen: 25
Prijs: € 1825

Transkilimanjaro 2018

Transkili by Transactief Mountainbike Adventours from Transactief on Vimeo.

Als je me zou vragen welke landen er op mijn verlanglijstje staan om te gaan bezoeken. Dan zou ik nooit een Afrikaans land hebben genoemd.
Maar de Kilimanjaro sprak toch steeds tot mijn verbeelding.

Hier lees je een stukje van het verslag van onze verkenning in november 2016.

Dus liet ik me overhalen voor een microavontuurtje onder de Afrikaanse zon. Fietsen langs de flanken van en op de vlakten rond de Kilimanjaro….
Bij het ochtendgloren zagen we de twee toppen van de Kilimanjaro zich trots van hun wolkensluier ontdoen. Kibo en Mawenzi, zo heten ze, de oppertop en zijn kleine zusje. Wie wist dat de wereldbefaamde Kilimanjaro twee toppen heeft? Ik wist het niet, maar ik zou ze tijdens mijn dagen op de fiets vaak genoeg zien om het nooit meer te vergeten.

Habari Tanzania Habari Kilimanjaro

Tarakeja, het bruisende stadje, waar we terechtkomen, is mijn eerste kennismaking met het Afrika zoals het ons door “zij-die-er-weg-van-zijn”, de categorie van mensen waar ik ondertussen ook toe behoor, wordt afgeschilderd. Er lopen kinderen op blote voetjes. Twee jongetjes -ik maak er broertjes van- transporteren een enorme tak. Ze dragen hem op het hoofd. Het is niet duidelijk waar ze vandaan komen, noch waar ze naartoe gaan. En als ze ons in het vizier krijgen, kijken ze net zo verbaasd terug als dat wij hen aankijken. We zitten daar goed, op een klein heuveltje waar een Tanzaniaanse vlag wappert. Een prachtig zicht op de berg en over het leven in het stadje is ons vermaak. 

TIA, This Is Africa. Als je niet over een af-knop beschikt, kan je in Afrika niets komen doen.

Een paar honderd meter verder verlaten we de enige asfaltbaan en op de kruising met de aardeweg passeren we enkele Tanzanianen. Ze vragen waarheen de reis gaat. Als ze ons antwoord horen, kijken ze verbaasd. Wanneer ze begrijpen dat we het echt menen, tonen ze synchroon de asfaltbaan en proberen ons met alle middelen wijs te maken dat dat dè weg naar Lake Chala is. Gedurende heel onze trip zal blijken dat de Tanzanianen niet begrijpen waarom we fietsen voor ons plezier, laat staan over die kronkelende en golvende paden rijden. Dit terwijl er bussen en mototaxi’s zijn en prachtig geasfalteerde wegen die ons in een rechte lijn naar onze bestemming brengen. Het zou je aan het denken kunnen zetten. 

Overleven

De lokale bevolking is elke dag bezig met overleven en wij komen voor ons plezier over hun slechte wegen rijden. Maar zulke overpeinzingen zet je beter aan de kant en sta jezelf toe te genieten. We zullen tijdens onze vijf fietsdagen ook merken dat we de Tanzanianen veel plezier geven met onze gekke voertuigen en uitrusting. Kijken en bekeken worden, is het motto van deze reis.

Bekijk hier alvast een filmpje van onze verkenning in november 2016 om in de juiste sfeer te komen.
Belangrijk om te weten is dat wij de bagage voor jullie vervoeren, jij hoeft enkel te fietsen met een dagrugzakje. 
Laat onze muilezel-look je niet afschrikken. 😉

We zijn geen kunstenaars, maar we legden toch enkele sfeerbeelden van onze verkenning vast op de gevoelige plaat.

Droom hier even mee met ons!
Verkenning Transkili Bikepackstyle

Inschrijven voor Transkilimanjaro 2018

bool(true)