Heen Datum: 06/04/2019
Terug Datum: 13/04/2019
Aantal dagen: 7
Aantal nachten: 7
Aantal Plaatsen: 25
Prijs: € 1525 tot 30/12/18 daarna € 1670

Wintersport: Åre, Zweden

Met je ski’s en/of je plank het vliegtuig op richting Zweden.
Meer bepaald naar het skigebied Are.
Het is eens iets anders en daar zijn wij bij Transactief wel voor te vinden.

We logeren in het mooie Fjällporten berghotel dat uitgebaat wordt de Belgische Katrien en
haar Zweedse man.
Op 10 kilometer van het hotel ligt het skigebeid Åre –

Enkele Facts&Figures over het skigebied Åre

Transactief skigebied Are Zweden

Beroemd Scandinavisch skigebied met veel variatie

Het skigebied Åre ligt in Jämtlands, Zweden. Het is een uitgebreid gebied en heel toegankelijk voor beginners, maar ook gevorderde wintersporters vinden hier genoeg uitdaging. Je vindt hier een kleine honderd kilometers aan pistes. Dit gebied is ook beroemd onder freeriders, dat is niet zonder reden. Åre is het meest uitdagende gebied van Zweden en heeft al jarenlang een enorme aantrekkingskracht op gevorderde wintersporters en freeriders. Het skigebied van Åre bestaat uit vier delen: Duved, Tegefjäll, Åre By en Björnen. Deze zijn niet allemaal met elkaar verbonden, maar er rijden skibussen tussen deze afzonderlijke delen.

Duved en Tegefjäll

De gebieden van Duved en Tegefjäll zijn onderling met elkaar verbonden. Dit is vaak het rustigste deel van het skigebied. Hier vind je de eenvoudige pistes voor beginners en lichtgevorderden. Als je gek bent op carvepistes zit je hier ook helemaal goed. Een leuk weetje, hier vind je de Gunnilliften, een sleeplift van maar liefst 1,6 kilometer lang die daarmee de langste sleeplift ter wereld is.

Åre By en Björnen

Åre By is het meest bekende en drukste deel van het skigebied. Hier vind je steile afdalingen, een snowpark en de half-pipe. Een groot deel van de pistes is verlicht waardoor de korte Zweedse dagen wat verlengd worden op de pistes. Åre By is verbonden met Björnen met verschillende liften maar je kunt ook de skibus pakken, dan maak je alleen wel wat minder skimeters. Björnen is duidelijk eenvoudiger en rustiger en is daarmee een ideaal deelgebied voor kinderen en beginners.

 

 

Inschrijven voor Wintersport: Åre, Zweden

bool(true)