fbpx
Terug naar event Inschrijven

RIDE2THEALPS - ALLMOUNTAIN/ENDURO BOOTCAMP

Dag 1

Aankomst in ons verblijf. We verblijven in charmante, typische alpiene chalets, net buiten het centrum van Briançon. Briefing en avondeten.

Dag 2

We gaan vandaag in het gebied rond Vallouise biken. De shuttlebus helpt ons telkens om de langste klimmen te overwinnen. Dat geeft ons de tijd om 3 tot 5 lange ritten te doen. Dit is de beste zone van Briançon om te genieten van snelle en technische afdalingen met een hele hoop switchbacks door de bossen.

We klimmen tussen de 400/800m+

We dalen tussen de 2400/4000m-

Dag 3

De shuttlebus brengt ons naar de prachtige hoogplateaus van Serre Chevalier en Briançon. De twee hoogplateaus van de Serre Chevalier vallei verbinden we met een shuttle. Tijdens de ritten genieten we van prachtige vergezichten van de Ecrins Gletsjers (Nationaal Park) en het skigebied van Serre Chevalier. We biken op trails van de Alps Epic Race, door schitterende dennebossen met veel switchbacks en duiken de Cité Vauban van Briançon binnen!

Dag 4

Onze shuttlebus brengt ons naar de Col du Galibier vanwaar we de vallei van Clarée gaan ontdekken (350m+ hike a bike).

We starten aan de Col du Galibier, en biken via het Cerces Massief tot aan onze eerste klim van de dag (600m+) tot aan de meren en Col des Rochilles . We dalen af tot aan de refuge de Drayères. Hier beginnen we aan een “hike a bike” van 400m+., vooraleer we kunnen genieten van de Chemin de Ronde, een prachtig hoogplateau met aankomst in het pintoreske dorpje Névache. Vanhieruit keren we terug naar Briançon via de vallei van de Clarée, langs brede paden, singletrails en asfalt (22km).

Dag 5

Vandaag gaan we naar de streek rond Guillestre, in de vallei van de Durance, 20 km ten zuiden van Briançon, waar een weelde aan trails door dennebossen ligt. De klapper op de vuurpijl is een afdaling van 1500m-, die deel uitmaakt van de Franse Enduro Series.

Optie om in La Grave te biken, met vergezichten op de La Meije, waar we de beroemde Plateau d’Emparis rijden.

Dag 6

Dagtour. We gaan met de vans en trailers naar le Fort des Têtes in Briançon waar onze dagtour begint. We biken via brede paden en oude oorlogspaden naar de top van het Montgenèvre ski resort aan de Italiaanse grens. Hoog boven de vallei “des Fonts de Cervières” biken we via een vulkaan en meren met zicht op de Col de L’Izoard. We dalen af via de beroemde “Infernet trail” (800m- singletrack) en eindigen in het centrum van Briançon waar een fris pintje ons opwacht!

Dag 7

Tijd om afscheid te nemen. Tot de volgende!

ACCOMMODATIE

We verblijven in typische houten alpiene chalets: https://www.lafermedebelline.com/les-chalets/ , net buiten het mooie centrum van Briançon. In elke chalet van 30m2 slapen we met 4 personen.

NULL
WhatsApp Whatsapp ons