fbpx
Terug naar event Inschrijven

RIDE2TRAILVALLEY ENDURO BOOTCAMP

 Dag 1. Aankomst

Aankomst in Setcases, waar we in een typisch Pyrenees hotel verblijven. Als we tijd hebben verkennen we al enkele trails die vlakbij ons verblijf liggen. Avondeten. Vlieg of trein je naar Spanje? Onze transferservice kan je aan de luchthaven of treinstation ophalen

Dag 2. De bergen van Setcases

 Totale afstand: 37km

Met de shuttle rijden we naar het skistation van Vallter (2000m). Vanop de parking beginnen we aan een klim van 1 kilometer met stukken “hike en bike”. Het pad wordt geleidelijk minder steil zodat we al rijdend over de bergkam met prachtig uitzicht vorderen tot we de top van Roca Colom (2500m) bereiken. Een heerlijke afdaling van 2km brengt ons naar de voet van de Costabona (2465m). Na 1km hike en bike staan we op de top en bereiden we ons voor op een onvergetelijke, 10km lange afdaling tot in het dorp Setcases. We nemen de tijd om te highfiven en iets te eten in het mooie dorpje Setcases vooraleer de shuttle ons via een brede bosweg terug naar een hoogte van 2000m brengt. We zetten ons scherp voor een waanzinnige afdaling van 4 km door een dennebos. Kunst en vliegwerk! Nog energie over? Dan rijden we de endurotrails van het dorp Vilallonga de Ter.

Dag 3. La douce France

Afstand. 52km

We rijden met de shuttle naar de Col d’Ares (30 min) op de grens met Frankrijk. Vanop de parking vertrekt een eerste flowy trail van 6 km tot aan het dorp Prats de Molló. Hier nemen we de shuttle die ons zo dicht mogelijk bij de volgende, veel uitdagendere afdaling van 5km brengt. De shuttle brengt ons nu naar het dorpje Montferrer waar we lunchen. Met vernieuwde energie brengt de shuttle ons weer zo hoog mogelijk waar we aan serie machtige trails beginnen die onderbroken worden door een paar venijnige klimmen. Hoewel we veel shuttelen is dit één van de zwaarste dagen van het bootcamp. Nog energie over? Dan rijden we de eerste trail van de dag nog eens!

Dag 4. Enduro Cavallera

Afstand: 42km

Vandaag gaan we naar de Serra Cavallera, een gebergte van 1400m hoog, dat synoniem staat voor enduro avontuur. Vanuit het piepkleine dorpje Ogassa vertrekken niet minder dan 8 enduro trails. De meeste klimmen doen we met de shuttle. Pret verzekerd op de trails, waar perfekt aangelegde kombochten en drops gecombineerd worden met heerlijk natuurlijke afdalingen. Laat Mie maar lopen langs de straten, ik ben verliefd op enduro!

Dag 5. Knallen in Camprodón

Afstand: 34km

Met de shuttle rijden we naar het skistation van Vallter waar we de klim van de eerste dag herhalen. Vandaag laten we de toppen echter links liggen en nemen we een trail die bijna de gehele 20km tot in Camprodón afdaalt. Puur genot op een trail zonder al te technische passages en een flow die geen gelijke kent. In het gezellige dorp Camprodón nemen we de tijd om te lunchen. Als we nog tijd en energie hebben, rijden we een aantal heel leuke, kortere enduro trails rond het centrum van het dorp.

Dag 6. Enduro in de wolken

Afstand: 46km

Onze shuttledienst brengt ons naar de berghut van Ulldeter vanwaar we een stevige klim van 3 km naar de hoogste top van het gebergte (2880m) beginnen. Een afdaling van 9km doet ons zweven vooraleer we aan de tweede klim (2km) van de dag beginnen. Even op adem komen om dan 1100m af te dalen (een afdaling die door korte klimmetjes wordt onderbroken) naar het dorp Tregurà. Van hier is het klimmen en dalen via een heerlijk singletrailtje tot aan het dorp Setcases. Tijd om te lunchen. De shuttledienst brengt ons na een typisch Spaanse lunch zo hoog mogelijk naar de andere kant van de vallei waar we keuze hebben tussen technische en flowy trails. We shuttelen tot zonsondergang! Vanavond barbecue in het mtb-centrum!!

 Dag 7. Vertrek

Einde van de reis en tijd om afscheid te nemen.

Vervoer:

NIET INBEGREPEN

  • vervoer naar Spanje
  • vlucht naar Gerona/Barcelona

We kunnen wel transfers regelen in overleg:

Transfer van de luchthaven van Gerona naar Setcases: 180€ (max 4 personen)

Transfer van de luchthaven van Barcelona naar Setcases: 240€ (max 4 personen)

Transfer van het treinstation van Perpignan naar Setcases: 210€ (max 4 personen)

NULL
WhatsApp Whatsapp ons