Een stap in de onbekende wereld van Transactief !

Transcanal XL 14-15-16 mei 2016

Vrijdag 13 mei alles klaarzetten ( valies (mag niet te groot zijn) , bike en onderdelen en niet te vergeten GPS)

Een week voor het vertrek de 3 tracks gekregen van de organisatie, voor mij totaal onbekend ,met wat hulp van copain du technique , Jan Pollet , er alles ingestoken en een korte les van” hoe een gps gebruiken?”

Vrijdagnacht 3u15 wekker gezet om tussen 4u/4u30 mijn teddybeer op te halen in Ertvelde, copain Igor…

4u30 stipt vertrokken naar de plaats van afspraak (170km verder)… Sentier du Blanc Nez , Sangatte in Noord – Frankrijk.

Aangekomen om 6u20, natuurlijk wéér eens te vroeg , reden we de parking op van Cap Blanc Nez… wat een prachtige startplaats… maar wel een zéér koude en winderige startplaats… 4° brrrrrrrrr koud !!!!

 

Om 6u45 kwam de organisatie “Transactief” aangereden… met Jeep en Camionette kwamen ze opgestoven… direct in het gareel om alles klaar te maken voor de deelnemers(17) te ontvangen.

En wat een team : Harre , Karine, Jeff , Guido en Sara bereiden alles voor… de briefing , de nodige bijsturingen voor het instellen van de GPS en de start voor de eerste rit naar de haven van Calais (15km) waar we zeker op de tijd de boot moeten halen richting Dover.

Wat een start : een klein klimmetje, als opwarmertje, was nodig… en dan straf in bergaf en op de grote plaat richting Calais, paspoortcontroles en dan enkele lange minuten wachten op de boot…tijd voor een koffietje en de eerste contacten leggen met de deelnemers… even aftasten wat voor vlees we in de kuip hebben…ja santé mijn ratje… Tanzania , Togo-Benin en Nicaragua bikers , ULTRA-loopster…slik…,maar mijn eerste gevoel een SUPER-bende…!!!!

Tijd om op de ferry te rijden…bikers krijgen voorrang op de vele truckers/auto’s en onze bikes worden zorgvuldig vastgelegd zodat we bij het verlaten van de boot niet voor verrassingen komen te staan… en nu in sneltempo naar de lounge om wat te eten en nog wat slaapuurtjes in te halen…twas nodig !

 

De tijd op de boot vloog voorbij en voor we het beseften zaten we al terug op de fiets begeleid door de topper onder ons… Sara…een TOPwijf met ballen !!!! nogmaals een kleine briefing en weer waren we vertrokken voor het 2de deel van de eerste rit (70km)… over de White Cliffs off Dover , hekje door , hekje over, over brede off-road paden, prachtige singletracks en fantastische bospassages en bike-park… en daar tussen een SUPER ravito , met lekkere rijsttaarten en lekkere Karinekoekjes…de bewoonde wereld kwam stilaan in zicht…Canterbury… klein maar mooi stadje maar toch druk…en LINKS rijden…pfff wat een aanpassing… één woord fantastisch… en dat was nog maar de eerste rit… kan de volgende dagen nog overtreffen???

Aangekomen in de Hostel YHA , een gezellige stek… fiets reinigen , verdeling van de kamers, valies naar room eleven brengen, blijkt de “snurkerskamer” te zijn… é Lieven… de andere kamergasten Nic , William en mede-copain , mijn teddybeer , Igor… Eén voor één TOP-GASTEN ! , douchke , pintje en versnaperingen in the garden of the hostel… ondertussen werd er gezorgd voor een lekkere pasta door SUPERKOKKIN Karine… hmmmmm lekker… nog een pintje en dan bed-time…morgen vroeg uit de veren voor een rit van 95km (+/- 1600hm)

7u30 wekker gezet…wat blijkt ai, nog maar 6u30(aja, Engels uur,djuu toch) maar niet getreurd, rustig klaargemaakt , drankbussen klaargezet , nodige repen/bars voorzien en al in de fietskledij gesprongen en ja hoor… de zon was ook van de partij…wat moet ne mens nog meer hebben… ondertussen klaar om te gaan ontbijten… simpel maar lekker ontbijt… beans , worstjes , eggs en bacon ,… niets te kort !

Na een stevig ontbijt ready for take-off… briefing met de nodige uitleg/optielussen en grappen van Harre/Sarra en weg zijn we… wederom een schitterende rit… bos…bos en nog eens bos… letterlijk en figuurlijk the Garden of England… met de nodige hm’s…,heerlijke ravito’s ,zelfs de eekhoorns , vossen en elanden uhm herten/reeën sprongen mee… en dan het laatste zware stuk…pffff…santé mijn ratje…25km up and down…puffen en zuchten… maar eens terug in Canterburry het gas nog eens opengedraaid dat zelfs ons Sara de adem even kwijt was… eens terug in the Hostel genoten van de eerste pintjes , douchen en genieten van weer eens een verrukkelijke maaltijd : kippenworst met erwten/wortelen en aardappel-broccoli mix… SUPER LEKKER !!!!! duizend maal applaus voor Karine !!! dan nog eens de English pub bezocht met de bende voor bier zonder schuim maar bij de meesten was het vet al van de soep… dus bewijs: één en al sportman daar bij de deelnemers van Transactief !

 

Dag 3: wederom vroeg uit de veren om de bagage af te geven want dit was spijtig genoeg de laatste dag , mocht nog enkele dagen langer duren met dit gezelschap. Eerst nog genieten van een stevig ontbijt en dan vertrekken richting Dover (45km)… langs onvergetelijk parcours… door water , langs de zee op de kliffen , prachtige afdalingen en pittige klimmetjes… kortom prachtige streek… Aangekomen in Dover stonden Harre , Karine, Michaël (de huisfotograaf) en Guido met big smile ons op te wachten om ons dan met grote zorg te begeleiden naar de ferry die ons dan terugbracht naar Calais…waar we dan de kers op de taart voorgeschoteld kregen…nog 30km tot de finish in Sangatte… en wat voor 30km… in het zand bijten van de duinen in Calais , miljaarde da es lastig en niet wetend wat er dan nog kwam…, een pittig, golvend en prachtig landschap van Cap Blanc Nez… onwaarschijnlijk mooi en een fantastisch slot van een prachtige 3-daagse…

Bij deze wil ik Transactief (Harre , Karine , Guido, Jeff, Michaël (prachtige beelden) en het sympathieke beest Sara nog eens bedanken voor het fantastische avontuur !

Ook Tineke, Katrien, Lieven, William, Nic, David , Wannes , Bert , Wouter, Raf, Pieter, Koen, Kristof, Luc en Igor voor het onvergetelijke gezelschap !

 

Gr. De “veurzitter” Sven

Mes Copains du VTT